1884
www.peugeot205.nl Welkom op mijn webpagina Empa autoparts

Ik denk graag out of the box en ontwerp/maak mijn eigen onderdelen.

EMPA levert onderdelen binnen en buiten Europa zowel aan particulieren als zakelijk.

koop bij de maker vermijd de tussenhandel
Dit is goedkoper en wel zo eerlijk

kijk uit voor chinese goedkope niet passende onderdelen

Beste liefhebbers van auto’s uit de jaren 80 en 90, welkom bij Empa Autoparts!

Empa Autoparts is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het fabriceren van restoratie en reserveonderdelen voor deze iconische voertuigen.

Opgericht in Nederland, waar het verhaal van Empa Autoparts begonnen is.

Mijn naam is Arie en ik ben verheugd om jullie mijn wereld te laten zien. Ik ben een echte liefhebber van klassieke auto’s.

1884

In 2004 kocht ik een Peugeot 205 GTI 1.9, maar helaas had deze te maken met roestproblemen.

Op dat moment besefte ik dat veel essentiële onderdelen niet meer verkrijgbaar waren op de markt.

Met mijn 23 jaar ervaring in metaalbewerking besloot ik zelf de benodigde onderdelen te gaan fabriceren. En zo is alles begonnen…

Alles begint met zorgvuldige ontwerpstappen: vanuit een donorauto creëer ik modellen op de computer en genereer ik de benodigde bestanden. Sommige onderdelen vereisen lassen en buigen, terwijl andere hydraulisch geperst moeten worden.

Daar houdt het niet op!

Ik ontwerp en maak ook mijn eigen persmallen voor het persproces. Met behulp van lasersnijden in laagjes geef ik deze mallen vorm ,om het perfecte resultaat te behalen. Nadat het onderdeel geperst is, zorg ik ervoor dat het voldoet aan de vereisten door de nodige aanpassingen te doen om de gewenste kwaliteit te bereiken. Dit proces vergt tijd, middelen en een grote dosis passie, maar ik zet me in voor de beste resultaten.

Al deze handelingen worden uitgevoerd in mijn eigen werkplaats als een eenmanszaak.

 Bijna elk onderdeel dat ik te koop aanbied, is met mijn eigen handen gemaakt.

Vandaag de dag omvat mijn collectie honderden onderdelen voor verschillende automerken. Sommige zijn voorzien van een poedercoating voor een elegante afwerking, terwijl andere verzinkt zijn of in hun ruwe stalen staat blijven.

In de loop der jaren heeft mijn vakmanschap veel voertuigen uit die tijd in heel Europa gered, waardoor liefhebbers weer kunnen genieten van het rijden in hun auto’s uit de jaren 80 en 90. Mijn ultieme doel is om je de mogelijkheid te bieden om je geliefde voertuig nieuw leven in te blazen.

Aarzel niet om mijn online winkel te verkennen en mijn uitgebreide assortiment onderdelen te ontdekken. Als je vragen hebt, sta ik tot je beschikking via mijn contactpagina. Ik help je graag bij het verwezenlijken van je autoprojecten uit de jaren 80 en 90.

Arie Pronk

Empa Autoparts

Voor bestellingen voor bedrijven in Europa graag een email naar empa@kpnmail.nl

Een kijkje achter de schermen
1884
Nieuwe producten

great quality

Rated 5 out of 5
11 augustus 2023

Very reliable, great Service Friendly treatment

Carsten Völcker (Germany)