Over ons

De oorsprong van EMPA Autoparts

Hallo Peugeot 205 liefhebbers, Mijn naam is Arie en ik ben momenteel 57 jaar oud. In mijn jeugd heb ik als matroos 13 jaar de wereld rond gevaren. Na dit grote avontuur besloot ik de koers te veranderen en terug te keren naar het land. Al snel kwam ik als monteur/lasser/denker in de metaalbouw terecht.

Op een gegeven moment kocht ik een Peugeot 205 GTI en werd meteen verliefd op dit merk. Helaas waren er veel roestproblemen en waren veel onderdelen niet meer verkrijgbaar. Gelukkig denk ik graag buiten de gebaande paden en ben ik begonnen met het kopiëren van verschillende stukken, waardoor ik mijn eigen stukken kon ontwerpen. Mijn passie ervoor groeide en ik wilde meer leren en het zelf kunnen doen.

Ik denk graag buiten de gebaande paden en ontwerp/maak graag mijn eigen stukken.

Aangepaste stukken

Het vervaardigen en ontwerpen van onderdelen is niet eenvoudig. In de auto-industrie werken ze met enorme plaatpersen. Ik doe het echter anders, ik teken zelf de mal voor de restauratiedelen en laat deze lasersnijden. Vervolgens maak ik zelf de persmal en probeer door het aanpassen van de mal het gewenste resultaat te bereiken.

Mijn werkplaats beschikt over een pers van 50 ton en kan daar een goed resultaat mee behalen. Het hele proces bestaat uit het proberen, aanpassen en uiteindelijk perfectioneren om tot een solide product te komen. Daarnaast maak ik ook diverse steunen met een handmatige bank.

EMPA levert onderdelen in Europa en buiten Europa aan particulieren en bedrijven.

Onderdelen voor Peugeot 205

Ik verkoop al zo’n 15 jaar producten voor de Peugeot 205 (circa 100 stuks). Ik doe het vooral in Europa, maar ook daarbuiten. Ieder jaar komen er nieuwe producten bij. Het kost veel tijd en moeite, maar omdat het een echte passie is, zie ik het als een hobby.

Ik lever aan particulieren, bedrijven en handelaars en ontvang graag feedback. Zo ontvang ik regelmatig diverse verhalen en foto’s van klanten die ik heb mogen helpen. Aarzel niet om contact met mij op te nemen als u een goed idee heeft.